preskoči na sadržaj

Druga gimnazija Varaždin

 > Naslovnica
Vijesti

Obavijest učenicima, nastavnicima i roditeljima

Autor: Administrator , 15. 3. 2020.

Drage učenice i učenici, poštovane nastavnice i nastavnici, poštovani roditelji,
 
Druga gimnazija Varaždin odradila je sve tehničke i pedagoške pripreme i aktivnosti za organizaciju nastave na daljinu. U ponedjeljak 16.03.2020. i u utorak 18.03.2020. prema uputi Ministarstva znanosti i obrazovanja testiramo sustav. Mi ćemo raditi preko CARNetovog sustava za online učenje tzv. Loomen. Kreirane su virtualne učionice, virtualna zbornica, učenicima su provjereni elektronički identiteti i podijeljeni tableti. Sve upute oko logiranja u virtualne učionice su objavljene na web stranici Škole. Razrednici učenicima dodjeljuju lozinku za ulazak u virtualnu učionicu.
 
Dana 14.03.2020. godine ministrica Blaženka Divjak obratila nam se svima s konkretnim uputama od kojih izdvajam:
 
1. Od ponedjeljka 16.03.2020. sve škole u RH prelaze na online nastavu- učenici su kod kuće dok su svi nastavnici obavezni dolaziti na posao u skladu s Odlukom Vlade.
2. U ponedjeljak i utorak testira se sustav ( virtualne učionice, zbornica, nastavni digitalni materijali), a od srijede ide sve u punom sastavu u online rad.
3. Ako dođe do pucanja sustava, prelazimo na druge informacijske kanale ( you tube, fb itd.) - u najgorem slučaju komuniciramo svi putem e-mailova.
4. U ta dva tjedna NEMA ocjenjivanja, ali mora biti vrednovanje rada učenika i njihovih postignuća.
5. Ministarstvo znanosti i obrazovanja će isporučivati nastavne materijale koje koristimo kao dopunu vlastitim nastavnim materijalima.
6. Izostanak učenika na dnevnoj bazi roditelj treba opravdati razredniku.
 
Zaključak:

Prema uputi Ministarstva znanosti i obrazovanja, svi mi sutra i prekosutra testiramo sustav. S obzirom da smo mi svoju organizaciju odradili - u Drugoj gimnaziji Varaždin će se svi nastavnici držati svojih rasporeda sati (maksimalno koliko internet i druge okolnosti budu dozvoljavali ) kao što smo i dali informaciju u petak. U ponedjeljak ujutro svi ćemo se ulogirati prema rasporedu sati i radimo koliko možemo testirajući sustav. Raspored Ministarsva znanosti i obrazovanja važan je zbog pripremljenih obrazovnih digitalnih sadržaja, koji su posebno osmišljeni za online nastavu. Posebna pozornost stavlja se na maturante: molim pratite  raspored i sadržaj pripremljen od strane  Ministarstva znanosti i obrazovanja kako bi ponovili i uputpunili nastavno gradivo. 

Sve pozivam na strpljivost, fleksibilnost i međusobno razumijevanje.
 
Roditelje pozivam na otvorenu komunikaciju s razrednicima i sa Školom kao i do sada.
Svima želim puno uspjeha u učenju i poučavanju u virtualnom okruženju te i dalje čuvajte svoje zdravlje svim preventivnim i higijenskim mjerama.
 
S poštovanjem.
Vaša ravnateljica
Zdravka Grđan, prof.
Tražilica
Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Korisni linkovi
CMS za škole logo
Druga gimnazija Varaždin / Hallerova aleja 6a, HR-42000 Varaždin / www.gimnazija-druga-vz.skole.hr / ured@gimnazija-druga-vz.skole.hr
preskoči na navigaciju