preskoči na sadržaj

Druga gimnazija Varaždin

 

AKTIVNOSTI U OVOJ ŠKOLSKOJ GODINI PROGRAMA ŠKOLE AMBASADOR EP 22./23.

 

European Youth Event Varaždin

Uspješno smo ostvarili suradnju sa Gimnazijom Dubrovnik iz Dubrovnika i učenici (Karlo Hanzl 3.e, Hana Topličanec 3.e, Josip Paljak 3.s, Ivan Vugrinec 3.s, Leona Gulija 3.s, Vito Crleni 3.s i Dorotea Vrbanec 3.s) Druge gimnazije Varaždin udomaćili su svoje kolege vršnjake gimnazijalce iz Gimnazije Dubrovnik i pružili im lijepo i bogato gostoprimstvo povodom obilježavanja „European Youth Event-a Varaždin“, EYE-a Varaždin (25.-26.11.22.) na dva noćenja i tri dana te ih upoznali sa kulturnim znamenitostima Grada Varaždina i uživali u čarima Adventa Varaždina 2022. godine.

Uređivanje školske Euro-učionice

Učenici 1. c. i 3. s razreda iz Druge gimnazije Varaždin su ove školske godine 2022./2023., unutar međupredmetne teme Građanskog odgoja i obrazovanja te u sklopu dodatne nastavne aktivnosti vezane za program Škola ambasador Europskog parlamenta radosno i s velikim interesom, ponovno u Drugoj gimnaziji Varaždin za sve preostale razrede otvorili vrata naše školske Euro-učionice. Euro učionica je prvobitno i idejno nastala u šk. god. 2018./2019., kao stalna referenta i informativna točka tj. kao europski kutak ili punkt u kojemu se svatko tko je zainteresiran za znati više o povijesti nastanka i ulozi Europske unije, ali i Europskog parlamenta, može besplatno i dobrovoljno informirati. Učenici mladi ambasadori (njih 20) kao i svi ostali koji su bili zainteresirani za program Škola ambasador EP izrađivali su različite plakate na temu Europe i EU-a i našu Euro-učionicu obogatili novim plakatima i posterima na temu Europske unije. Neka im bude veselo i interesantno proučavanje Europske unije u našoj školskoj Euro-učionici, neka budu ujedinjeni u različitosti!

 

 

 

 

PRIKUPLJANJE POMOĆI ZA IZBJEGLICE IZ UKRAJINE

Učenici Druge gimnazije Varaždin su pokazali veliko srce te su se od 21.03.23. do 28.03.23. na školi solidarizirali s izbjeglicama iz Ukrajine te prikupili prehrambene i higijenske proizvode za izbjeglice iz Ukrajine. Prikupili su dvije kartonske kutije te tri velike vrećice dotičnih proizvoda (oko 16 kg raznih potrepština), a koje su u sklopu programa "Škola ambasador EP", darovali Hrvatskom Crvenom križu u Varaždinu. Hrvatski Crveni križ u Varaždinu inače vodi brigu za izbjeglice iz Ukrajine od samog početka agresije na Ukrajinu. Svaka čast učenicima i Hrvatskom Crvenom križu te puno uspjeha u budućnosti!

 

Obilježavanje Dana Europe

U sklopu programa „Škola ambasador Europskog parlamenta“, i ove godine smo 9. svibnja u Drugoj gimnaziji Varaždin uspješno obilježili Dan Europe zajedno s našom cijenjenom gošćom političarkom i saborskom zastupnicom gđo. Natalijom Martinčević. Gospođa Martinčević  je u ulozi političara održala zanimljivo panel predavanje na temu: „Europska unija i mladi“, te aktivno odgovarala na pitanja učenika sudionika panel tribine koju smo organizirali povodom Dana Europe zajedno s učenicima mladim ambasadorima i članovima Vijeća učenika naše škole te preostalim učenicima naše škole. Tribina je protekla na obostrano zadovoljstvo u europskom duhu zajedništva i oduševljenja.

 

 

AKTIVNOSTI U PRETHODNIM GODINAMA PROGRAMA ŠKOLE AMBASADOR EP

POVEZNICA na starija događanja projekta "Škola ambasador Europskog parlamenta"

 

Učenici 4. s razreda iz Druge gimnazije Varaždin su ove školske godine 2021./2022., unutar međupredmetne teme Građanskog odgoja i obrazovanja te u sklopu dodatne nastavne aktivnosti vezane za projekt Škola ambasador Europskog parlamenta s velikim interesom, nakon jednogodišnje stanke uzrokovane pandemijom koronavirusa, radoznalo i željno ponovno u Drugoj gimnaziji Varaždin za sve preostale razrede otvorili vrata naše školske Euro-učionice. Euro učionica je prvobitno i idejno nastala u šk. god. 2018./2019., kao stalna referenta i informativna točka tj. kao europski kutak ili punkt u kojemu se svatko tko je zainteresiran za znati više o povijesti nastanka i ulozi Europske unije, ali i Europskog parlamenta, može besplatno i dobrovoljno informirati. Također su učenici mladi ambasadori (njih 15) kao i svi ostali koji su bili zainteresirani za projekt izradili različite plakate na temu Europe i EU-a, te svoje radove postavili u Euro-učionici. Neka im bude veselo i interesantno proučavanje u Euro-učionici!

 

PRIKUPLJANJE POMOĆI 

Učenici Druge gimnazije Varaždin su pokazali veliko srce te su se od 05.04.22. do 07.04.22. na školi solidarizirali s izbjeglicama iz Ukrajine te prikupili prehrambene i higijenske proizvode za izbjeglice iz Ukrajine. Prikupili su tri kartonske kutije te dvije velike vrećice dotičnih proizvoda, a koje su u sklopu projekta "Škola ambasador EP", darovali Hrvatskom Caritasu u Varaždinu. Hrvatski Caritas u Varaždinu inače vodi brigu za više od 110 izbjeglica iz Ukrajine. Svaka čast učenicima i Hrvatskom Caritasu!

 

I ove godine smo dana 9. svibnja u našoj euro-učionici uspješno obilježili Dan Europe zajedno s našom ravnateljicom gđo. Zdravkom Grđan. Naša ravnateljica je ujedno i predsjednica gradskog vijeća grada Varaždina te je u ulozi političara (ali i ravnateljice) aktivno odgovarala na pitanja učenika sudionika panel tribine koju smo organizirali povodom Dana Europe zajedno s učenicima mladim ambasadorima i članovima Vijeća učenika naše škole. Tribina je protekla na obostrano zadovoljstvo u europskom duhu zajedništva i oduševljenja.

 

 

 


Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Korisni linkovi
CMS za škole logo
Druga gimnazija Varaždin / Hallerova aleja 6a, HR-42000 Varaždin / www.gimnazija-druga-vz.skole.hr / ured@gimnazija-druga-vz.skole.hr
preskoči na navigaciju