preskoči na sadržaj
Povijest

Povijest Druge gimnazije Varaždin

Druga gimnazija Varaždin nastala je u procesu transformacije Škole za dizajn, tekstil i odjeću i kao njezina pravna slijednica započela je s izvođenjem gimnazijskih programa 1. rujna školske godine 2006./2007. Te školske godine u prvi razred u gimnazijske programe (opću gimnaziju i prirodoslovno matematičku gimnaziju) upisano je 5 razrednih odjela i 121 učenik. To je početak obrazovanja prve generacije gimnazijalaca u Drugoj gimnaziji Varaždin. Na taj način u školskoj godini 2006./2007. započeo je proces reorganizacije Škole za dizajn, tekstil i odjeću u Drugu gimnaziju Varaždin, odnosno započeo je proces postupnog uvođenja gimnazijskih programa u Drugu gimnaziju Varaždin, te istovremeno proces postupnog prelaska programa struke (tekstil i dizajn) u Srednju strukovnu školu u Varaždinu.

7. 4. 2006. Školski odbor Škole za dizajn, tekstil i odjeću donosi odluku o:-promjeni naziva škole u Drugu gimnaziju Varaždin- izvođenju novih gimnazijskih programa – opća gimnazija i prirodoslovno-matematička gimnazija- izmjeni i dopuni Statuta.

U suglasnosti s Varaždinskom županijom Škola za dizajn, tekstil i odjeću mijenja naziv u Drugu gimnaziju Varaždin te tako započinje proces transformiranja Škole za dizajn, tekstil i odjeću u Drugu gimnaziju Varaždin.

12. 5. 2006. slijedi upis  Druge gimnazije Varaždin u registar Trgovačkog suda u Varaždinu te je u pravnom smislu proces transformacije zaključen.

Zahvaljujući  Varaždinskoj županije uređeni su, adaptirani i reorganizirani postojeći školski prostori te na taj način stvoreni svi preduvjeti za realizaciju novih gimnazijskih programa.

Uređene su specijalizirane učionice za izvođenje nastave fizike i biologije, uređena je i stavljena u funkciju multimedijska i informatička učionica opremljena najsuvremenijom informatičkom i obrazovnom tehnologijom. Izgrađeno je dizalo, prilagođeno učenicima s razvojnim fizičkim poteškoćama, kojima je omogućen isti standard učenja i boravka u školi.

Školske godine 2007./2008.nastavili smo s daljnjim aktivnostima u smislu poboljšanja materijalnih uvjeta za rad i podizanje obrazovnog standarda. Tako je izgrađena  nova športska dvorana po modelu javnog-privatnog partnerstva, izmijenjena je kompletna stolarija i opremljeno 5 učionica, te nabavljena suvremena obrazovna tehnologija.

Od školske godine 2011./2012. u školi se  u još jednom razrednom odjelu realizira program opće gimnazije za učenike sportaše.

Uz materijalno opremanje škole glavna nam je briga učenik. Mnogo se pažnje posvećuje radu s nadarenim učenicima, ali i s onima koji imaju probleme bilo koje vrste.

 Motivacija učenika i profesora sa zajedničkim pedagoškim radom odlučujuća je u svakodnevnim aktivnostima, komunikacijama, kreiranju poticajne školske klime, što je glavni pokretač naše škole. Način rada i nastavne metode su poticajne, kreativne, temeljene na dosljednosti i sustavnosti rada s učenicima s ciljem praćenja suvremenih zahtjeva današnjeg sustava obrazovanja.

Danas Druga gimnazija Varaždin ukupno broji 80 zaposlenih i 648 učenika u 23 razredna odjela u tri vrste programa(opća gimnazija, opća gimnazija za sportaše i prirodoslovno-matematička gimnazija). Zajedničkim hrabrim koracima prema naprijed otvaraju nam se sva vrata a mi ćemo znati prepoznati izazove i resurse te ostvariti sve obrazovne, odgojne i funkcionalne ciljeve moderne škole.

 
TražilicaKalendar
« Lipanj 2023 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Korisni linkovi
preskoči na navigaciju