preskoči na sadržaj
Vijesti

ČESTITKE MARIJU HANTAKU NA POSEBNOJ NAGRADI ZA USTRAJNOST I NADAHNUĆE

Mario Hantak - najbolji maturant Druge gimnazije Varaždin generacije 2010./2011. na dan Varaždinske županije 8. rujna 2011.godine dobio je posebnu nagradu za iznimnu ustrajnost, humanost  i nadahnuće, te odličan uspjeh u srednjoškolskom obrazovanju


 

 Mario Hantak upisao je prvi razred općeg usmjerenja Druge gimnazije Varaždin 2006./2007.godine. Na kraju prvog razreda Mario je obolio od teškog oblika upale leđne moždine (myelitis transversalis acuta). Bolest je započela naglo, Mario je pao u komu, koja je trajala 2 dana, a nakon tri mjeseca na respiratoru, nekoliko operacija, 7 mjeseci boravka u bolnici Mario je proveo i 7 mjeseci na rehabilitaciji u Varaždinskim Toplicama. Rezultati nisu bili ohrabrujući. Leđna moždina oštećena je na vratnom dijelu, pa je Mario u stanju tetraplegije, 100 % invalid, bez mogućnosti micanja ruku i nogu.

 Već za vrijeme rehabilitacije Mario je počeo polagati drugi razred. Zbog bolesti propustio je samo jednu godinu. Već u trećem razredu vratio se u redovno školovanje. Treći i četvrti razred kao i državnu maturu Mario je završio kao redovni učenik s minimalnim brojem sati izostanaka.

Sve četiri godine završio je s odličnim uspjehom, četvrti razred s prosjekom 5,00.

 Prije bolesti bio je jedan od najboljih učenika u generaciji, aktivan u biološkoj, kemijskoj grupi i u organizaciji terenske nastave. Aktivno i profesionalno se bavio plesom. Nakon bolesti se vratio u školu u kolicima. Varaždinska županija pomogla je svojom investicijom u izgradnji lifta, tako da su Mariju osigurani svi uvjeti kao i drugim učenicima – pristup svakom katu i svakoj učionici. Iako je trebao fizičku pomoć svojih kolega, obilato im je to vraćao pomažući im u savladavanju gradiva.   

Njegova snažna volja i velika motivacija za učenjem, znanjem i obrazovanjem učinili su ga junakom naše škole. Svojim primjerom motivirao je i ohrabrivao sve nas kad bi došle teže i zahtjevnije svakodnevne situacije. Zbog njegovog velikog optimizma, upornosti, hrabrosti, dobrote i humanosti naš „Super Mario“proglešen je najboljim maturantom Druge gimnazije Varaždin i predložen za najboljeg učenika Varaždinske županije 2010./2011. godine.

Odliukom Župana Varaždinske županije Predraga Štromara učenik Druge gimnazije Mario Hantak po prvi puta dobio je je posebnu nagradu za iznimnu ustrajnost i nadahnuće, koja mu je bila uručena na svečanoj sjednici Varaždinske županije 8. rujna 2011. godine.

 

ČESTITKA RAVNATELJICE:

Dragi Mario,

u ime svih učenika Druge gimanzije, profesora, djelatika, roditelja, članova Školskog odbora i svoje osobno ime želim Ti čestitati na ovoj posebnoj i iznimnoj nagradi. Čestitke i cijeloj obitelji Hantak! Najveća želja i nada mi je tvoje ozdravljenje i osnaživanje, kako bi mogao realizirati svoje snove i krenuti putem znanosti, novih znanja i započeti studentski život. Sreća je tvoja obitelj koja te neizmjerno voli i podrška ti je na svakom koraku. Vjerujem u vaš zajednički uspjeh u budućnosti, jer tvoji su potencijali veliki a dobrota i snaga koju dijeliš s drugima i sa svima nama je neprocjenjiva.Druga gimnazija bila je tvoj drugi dom a tako će i ostati. Dokazao si nam svoju snagu i motiviranost čime si postao naš "Super Mario"!

Želim ti puno uspjeha u svim životnim područjima! Tvoja ravnateljica.

 

VTV televizija snimila je dokumentarni prilog o Mariju Hantaku:
 http://www.vtv.hr/vtv-video-galerija.html?start=12   pod Vijesti, 30. srpanj 2011.

http://www.youtube.com/watch?v=jzPXWoKmJq8


Priloženi dokumenti:
WEB_DAN_ZUPANIJE_2011.zip (8.54 MB)

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Zdravka Grđan   datum: 26. 9. 2011.

Tražilica

Kalendar
« Lipanj 2023 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Korisni linkovi
preskoči na navigaciju