preskoči na sadržaj
Vijesti

Američki vice-konzul u posjetu Drugoj gimnaziji Varaždin

Američki vice-konzul Justin Hekel  posjetio je Drugu gimnaziju Varaždin i održao predavanje profesorima engleskog jezika Varaždinske županije  o sistemu školovanja u SADu.


 

Na poziv Županijskog vijeća profesora engleskoga jezika u srednjim školama Varaždinske županije 9.11.2012. godine je u posjetu Drugoj gimnaziji boravio Justin Hekel, vice-konzul u Američkom veleposlanstvu u Zagrebu u pratnji gospođe Marice Bahlen iz Informativnoga odjela u Veleposlanstvu. Nakon što su im dobrodošlicu zaželjele Ravnateljica škole Zdravka Grđan i voditeljica ŽSV-a Miljenka Stipan Mikac, vice-konzul je održao predavanje o sistemu školovanja u SADu.  Profesori su tako imali prilike saznati mnogobrojne informacije i upoznati  se s aktualnim prilikama u srednjim i visokim školama, sistemu upisa i ispita na Američkim državnim i privatnim učilištima.

Zdravka Grđan, Justin Hekel i Marica Bahlen

 Zdravka Grđan, Justin Hekel i Marica Bahlen

 

Blanka Kocijan, Zdravka Grđan, Justin Hekel, Marica Bahlen i Miljenka Stipan Mikac

 

 

Gospodin Justin Hekel govorio je i o mogućnostima studiranja i stipendiranja stranih studenata u Americi, od kojih je prošle godine samo iz Hrvatske bilo njih 270.  Gospodin Hekel vrlo je rado odgovarao na brojna pitanja profesora vezana uz sistem školstva, vrstama i načinima stipendiranja, dobivanja viza, mogućnostima usavršavanja profesora, partnertsvima sa školama, ulozi sporta u Američkim školama i fakultetima mnogim drugim aspektima studiranja u Sjedinjenim Američkim Državama.

Nakon susreta s profesorima Vice-konzul se uputio u šetnju  gradom ističući pri tom  svoje oduševljenje prirodnim i povijesnim ljepotama Hrvatske i gostoljubivošću ljudi  s kojom se svakodnevno susreće tijekom svog mandata u Republici Hrvatskoj.

Voditeljica Miljenka Stipan Mikac i Justin Hekel

 

PredavanjePošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Zdravka Grđan   datum: 19. 11. 2012.

Tražilica

Kalendar
« Lipanj 2023 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Korisni linkovi
preskoči na navigaciju