preskoči na sadržaj
Vijesti

Dual International Volunteering Exchange & Research in Sports Education

Za vrijeme ljetnih praznika Druga gimnazija Varaždin službeno je pozvana da sudjeluje na međunarodnom nivou kao sportska gimnazija da predstavlja Varaždinsku županiju u međunarodnom projektu pod nazivom „Dual International Volunteering Exchange & Research in Sports Education“.       


Projekt je namijenjen mladim ljudima u dobi od 14-18 godina i namjera mu je da  potakne putem sporta  i novih sportskih aktivnosti što veći interes među mladima za sudjelovanjem u fizičkim aktivnostima radi prevencije zdravstvenih problema poput; pretilosti, krvožilnih bolesti i ostalih psihofizičkih stanja koja sve češće pogađaju mlade ljude a u starosti postaju velikim problemom cijelog društva.

Prvi dio projekta održao se od 23. – 29. kolovoza 2014. godine u  organizaciji Varaždinske županije, Fakulteta organizacije i informatike, Druge gimnazije Varaždin i Školsko športskog saveza Vraždinske županije u Varaždinu. Projektom je predviđeno 4 mobilnosti. U prvoj mobilnosti koja je realizirana u Varaždinskoj županiji su boravili gosti iz Londona, 11 sportašica učenica i 6 trenera. Tijekom svog boravka timovi iz Londona i Druge gimnazije Varaždin zajedno su trenirali i družili se.

 

Osim svakodnevnih treninga nogometa i rukometa na sportskim terenima Druge gimnazije Varaždin, OŠ Tužno i TTS Centra Varaždin, pripremljene su i zanimljive radionice o zdravlju i potrebi za sportskim aktivnostima tijekom života te različiti posjeti kulturnim i sportskim sadržajima u našoj Županiji.

 

Cilj projekta  bio je  razviti  suradnju uvođenjem novih sportskih aktivnosti  između srednješkolskih učenica Islington županije iz Londona u Velikoj Britaniji  i Varaždinske županije, te kroz projekt razvijati svijest o zdravlju, zdravoj prehrani, bavljenju sportom, multikulturalnosti u današnjem društvu  i  volontiranjem kao stilom života.

U listopadu se planira i posjet Islingtonu za  17 djevojaka i trenera iz naše Županije, a u idućoj godini će se još izmijeniti dvije mobilnosti (u Varaždinsku županiju i u Islington, UK) za trenere i osoblje koje se bavi sportskim aktivnostima.

 

Također se očekuje da će se tijekom projekta razviti trajna suradnja s mogućnošću proširivanja na nove partnere, u kojoj će se razmjenjivati iskustva i  informacije u radu s mladim sportašima i njihovim trenerima. Povezivanjem škola i klubova također se stvara trajna osnova za multikulturalnu suradnju, a Hrvatska kao nova članica EU ima priliku pokazati dio svog  kulturnog bogatstva i tradicije te omogućiti mladima iz Varaždinske županije da također upoznaju kulturne vrijednosti druge zemlje, poput Velike Britanije.

 

Učenice koje su sudjelovale u projektu: Ingrid Vujević, Silvia Pavlović, Stela Vrček, Tia Vugrinec, Dora Gredelj, Lucia Nježić, Sara Horvatić, Lucija Hergotić, Tea Bešvir, Laura Kelemen, Lucija Domjan, Petra Golubić, Mia Bednjanić, Iva Horvat

Voditelji: Alen Melnjak, prof. i Dario Kos, prof.

 

 


Priloženi dokumenti:
fotografija_1.JPG (112.13 KB)
fotografija_5.JPG (145.75 KB)
fotografija_2.JPG (155.79 KB)
fotografija_4.JPG (137.96 KB)
fotografija_3.JPG (145.49 KB)
fotografija_6.JPG (120.32 KB)
fotografija_7.JPG (146.90 KB)
fotografija_8.JPG (110.64 KB)

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Administrator   datum: 4. 9. 2014.

Tražilica

Kalendar
« Lipanj 2023 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Korisni linkovi
preskoči na navigaciju