preskoči na sadržaj
Vijesti

Erasmus + projekt

Već prije započeta suradnja između Varaždinske županije, Školskog sportskog saveza Varaždinske županije, FOIa iz Varaždina, sportske organizacije „Access to Sport Project Islington“ iz Londona te Islington Borough Ladies Football Club (ženski nogometni klub županije Islington), rezultirala je odobrenim zajedničkim projektom pod nazivom „ Dual International Volunteering Exchange & Research in Sport Education (,Zajedničko međunarodno volontiranje, razmjena i istraživanje u sportskom obrazovanju) skraćenog naziva DIVERSE. Projekt je odobrenu u okviru Erasmus+ programa, ključne aktivnosti: Youth Mobility project.

 Cilj projekta je razviti suradnju uvođenjem novih sportskih aktivnosti između srednjoškolskih učenica iz Londona i Varaždinske županije, te kroz projekt razvijati svijest o zdravlju, zdravoj prehrani, bavljenju sportom, multikulturalnosti u današnjem društvu i volontiranjem kao stilom života.

 U prvoj posjeti koja je trajala od 23.08.-29.08.2014. u Varaždinskoj županiji je boravilo 17 učenica i trenera iz Londona. Tijekom svog boravka trenirale su i družile se s djevojkama iz Druge Gimnazije Varaždin. Osim svakodnevnih treninga nogometa i rukometa i odigranih utakmica održane su i zanimljive radionice o zdravlju i potrebi za sportskim aktivnostima tijekom života te različiti posjeti kulturnim sadržajima u našoj Županiji.

Od 30.11.do 06.12. u sklopu mobilnosti djevojke iz Druge gimnazije Varaždin i tim voditelja boravili su u Londonu gdje su provodili aktivnosti u sklopu programa mobilnosti. Tako su djevojke održale trening rukometa sa djecom iz jedne osnovne škole, odigrale su rukometnu utakmicu s ekipom jedne škole za mladiće i pobjedile s rezultatom 27:23, odigrale su utakmicu u futsalu, odradile su treninge kriketa, netbala, top golfa. Uz sportske aktivnosti program je predvidio i radionice iz područja tim bildinga (rada u timu) i interkulturalnog učenja, posjet muzejima i razgled poznatih znamenitosti grada Londona (Tower Bridge, Big Ben, Westminster, London Eye, Piccadilly circus...).Također učenice su posjetile stadion FC Arsenala Emirates Stadion, gdje su imale priliku gledati utamicu između Arsenala i Southamptona.

 U sklopu provođenja projekta DIVERSE pripremaju se još dvije mobilnosti koje će se provesti u 2015.godini.

Ovaj projekt rezultat je zajedničkog rada, kolaboracije i kooperacije ŠŠSVŽ-a s Varaždinskom županijom i partnerima iz Londona koje smo imali priliku upoznati temeljem projekta kojeg je ŠŠSVŽ proveo u studenome 2013.godine - Poticanje međunarodne sportske suradnje, a u sklopu kojeg su dogovorene smjernice i dalje zajedničke aktivnosti koje su u konačnici rezultirale provođenjem projekta DIVERSE.

ŠŠSVŽ će nastaviti i ubuduće pripremati i provoditi projekte koji promoviraju bavljenje sportom i sport koriste kao platformu za obrazovno i odgojno djelovanje na ciljane skupine

Voditelji: Ivana Putarek (ŠŠSVŽ), Silvija Žganec (VŽ), Dario Kos, Alen Melnjak (DGIMVŽ), Nikola Žganec (UKGViVŽ), Violeta Hainš (FOI).
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Kristina Grabar   datum: 11. 12. 2014.

Tražilica

Kalendar
« Lipanj 2023 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Korisni linkovi
preskoči na navigaciju