preskoči na sadržaj
Vijesti

Školski laboratorij, popularnoznanstveno natjecanje za učenike i nastavnike srednjih škola

Otvorene su prijave za Školski laboratorij, popularnoznanstveno natjecanje za učenike i nastavnike srednjih škola u prezentaciji prirodoznanstvenog, matematičkog ili tehničkog gradiva na kratak, zanimljiv i znanstveno točan način. Natjecanje i ove godine organizira British Council u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje, Agencijom za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih te Hrvatskom akademskom i istraživačkom mrežom – CARNet.

Pozivamo sve srednjoškolce koji vole matematiku, biologiju, kemiju, fiziku ili neki drugi prirodoznanstveni ili tehnički predmet, da zaključno s 16. veljače 2015. prijave svoju trominutnu video prezentaciju na Portal za škole i podijele s drugima svoju ljubav prema znanosti te tehnici i tehnologiji  – čeka ih uzbudljivo natjecanje i vrijedne nagrade za troje najboljih!

Sve informacije o natjecanju moguće je pronaći na http://skole.hr/ucenici/skolski_laboratorij


Besplatan online program za učenje engleskog: Exploring English: Language and Culture

U ponedjeljak, 2. veljače, ponovno počinje nas besplatan online program učenja engleskog jezika i upoznavanja britanske kulture kojem se učenici, ali i nastavnici, mogu pridružiti sve do njegovog kraja 15. ožujka. Program se bazira na autentičnom engleskom jeziku i koristi kratke video filmove za predstavljanje nove teme svakog tjedna. Program je ujedno izvrsna prilika za komunikaciju s drugim govornicima engleskog jezika diljem svijeta!

Prijaviti se može na sljedećem linku https://www.futurelearn.com/courses/explore-english-language-culture.

Više zanimljivih informacija i filmova o britanskoj kulturi učenici i nastavnici mogu pronaći i u odjeljku Britain is Great na našoj stranici LearnEnglish .

Online programi stručnog usavršavanja

Koristimo priliku da Vas podsjetimo da British Council i dalje nudi više različitih online programe stručnog usavršavanja za nastavnike engleskog jezika. Radi se o certificiranim programima koji omogućuju fleksibilan pristup učenju putem interneta, nevezano uz mjesto i vrijeme. Iz ponude izdvajamo program Posebne obrazovne potrebe  (Special Educational Needs) koji se može pohađati i odabirom pojedinačnih jedinica, ovisno o potrebama i interesima nastavnika, a iako na engleskom jeziku, program je sadržajno koristan i za sve ostale nastavnike.

http://www.britishcouncil.hr/poduka-engleskog/tecajevi-online/posebne-obrazovne-potrebe

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Administrator   datum: 1. 2. 2015.

Tražilica

Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Korisni linkovi
preskoči na navigaciju