preskoči na sadržaj
Vijesti

STOLNI TENIS – REGIONALNO NATJECANJE

Školski športski savez Varaždinske županije organizirao je i uspješno proveo poluzavršno natjecanje Državnog prvenstva Republike Hrvatske 2014/2015. u stolnom tenisu, skupine sjever za osnovne i srednje škole, u ženskoj i muškoj kategoriji.

Pravo nastupa na poluzavršnici, koja se održala 18. veljače 2015. godine u sportskoj dvorani Druge gimnazije Varaždin, osigurali su županijski pobjednici osnovnih i srednjih škola u ženskoj i muškoj kategoriji iz Međimurske županije, Koprivničko-križevačke županije, Virovitičko-podravske županije i, naravno, Varaždinske županije.

Nakon svečane himne u izvedbi učenika Druge gimnazije, tajnica Školskog športskog saveza Varaždinske županije Ivana Putarek pozdravila je sve nazočne istaknuvši važnost fair play igre te je proglasila natjecanje otvorenim. Prijavljeno je bilo osam ekipa osnovnih škola i osam ekipa srednjih škola. Najuspješniji su bili Varaždinci - posebno su se istaknule učenice OŠ Šemovec, pobjednice u ženskoj kategoriji, te OŠ Novi Marof osvajači drugog mjesta u muškoj konkurenciji. Dok se je kod srednjih škola najviše pokazala ekipa Gospodarske škole Varaždin, pobjednice u ženskoj kategoriji te Druga gimnazija osvajači drugog mjesta u muškoj kategoriji.

U kategoriji osnovnih škola natjecale su se četiri muške ekipe, a najbolju igru prikazali su natjecatelji OŠ Jože Horvata iz Kotoribe, pobijedivši sve svoje protivnike te se plasirali u završnicu Državnog prvenstva.

Nakon što su odigrani svi mečevi, poredak ekipa bio je sljedeći:
1.    OŠ Jože Horvata, Kotoriba
2.    OŠ Novi Marof, Novi Marof
3.    OŠ Prof. Franje Viktora Šignjara, Virje
4.    OŠ Voćin, Voćin
 

U ženskoj kategoriji najviše su pokazale natjecateljice iz Varaždinske županije koje su se uvjerljivim pobjedama plasirale u završnicu natjecanja. Krajnji poredak ekipa bio je sljedeći:
1.    OŠ Šemovec, Šemovec
2.    OŠ ‘’Đuro Ester’’ Koprivnica
3.    OŠ Jože Horvata, Kotoriba
4.    OŠ Eugena Kumrića, Slatina
 

Srednjoškolska konkurencija ponudila je neizvjesnije i uzbudljivije mečeve. Tako je u muškoj kategoriji najuspješnija bila ekipa Gimnazije Josipa Slavenskog iz Čakovca koja je u tijesnoj borbi uspjela pobijediti glavne konkurente iz varaždinske Druge gimnazije te se plasirati u državnu završnicu. Po završetku natjecanja poredak je bio sljedeći:
1.    Gimnazija Josipa Slavenskog, Čakovec
2.    Druga gimnazija, Varaždin
3.    Gimnazija Fran Galović, Koprivnica
4.    SŠ Marka Marulića, Slatina
 

U ženskoj kategoriji uvjerljive pobjede i plasman na državno natjecanje ostvarile su Varaždinke Gospodarske škole koje su nakon odigranih susreta bile vrlo zadovoljne I radosne. Po završetku natjecanja poredak je bio sljedeći:
1.    Gospodarska škola, Varaždin
2.    Gimnazija Josipa Slavenskog, Čakovec
3.    Gimnazija Petra Preradovića, Virovitica
4.    Gimnazija Fran Galović, Koprivnica
 

Nakon završetka natjecanja predstavnici HŠSS uručili su priznanja i pehare najuspješnijim ekipama te im poželili puno uspjeha na državnoj razini natjecanja. Iz razgovora sa sudionicima natjecanja saznala sam da izražavaju zadovoljstvo viđenim igrama i rezultatima. Budući da većina putnika na državno natjecanje dolazi iz varaždinske županije, može se zaključiti da je to rezultat sustavnog rada i ulaganja u sport u našoj županiji.

Izvještaj i slike  natjecanja možete pogledati na www.sssvz.hr, www.skolski-sport.hr.

Za Drugu gimnaziju Varaždin nastupali su: Fran Golob, Luka Blažek, Matija Sokolić, Dario Kraljić

Voditelj ekipe:  Marijan Andrović, prof.

ČESTITAMO
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Kristina Grabar   datum: 2. 3. 2015.

Tražilica

Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Korisni linkovi
preskoči na navigaciju