preskoči na sadržaj
Vijesti

Erasmus+ projekt e(maths+science)

U Drugoj gimnaziji Varaždin od 9. do 13. ožujka održan je prvi projektni sastanak dvogodišnjeg Erasmus+ projekta e(maths+science) koji financira Europska komisija. Uz učenike i nastavnike naše škole u projektu sudjeluju učenici i nastavnici iz Latvije, Italije, Rumunjske i Turske. Cilj projekta je razvoj empirijskih sposobnosti razmišljanja učenika, posebno jačanjem matematičkih i znanstvenih spoznaja kao poticaj za stjecanje novih metoda s naglaskom na korištenje ICT alata, a radni jezik projekta je engleski. Učenici su prikazali prezentacije rađene u raznim web alatima, sudjelovali u radionicama te proveli diskusiju kako poboljšati proces učenja matematike i prirodnih znanosti.Kako bi učenici što bolje upoznali Hrvatsku, uz detaljno upoznavanje Varaždina posjetili su i Trakošćan, Krapinu i Zagreb.


Sažetak projekta

            Druga gimnazija Varaždin partner je u projektu e(maths+science) u okviru Erasmus+ projekata – Ključna aktivnost 2 u trajanju od dvije godine koji je odobren i financiran od strane Europske komisije.

U projektu, osim Druge gimnazije Varaždin sudjeluju i škole: Jelgavas 4. vidusskola iz Latvije, Liceul Teoretic "Petre Pandrea" iz Rumunjske, LICEO SCIENTIFICO STATALE EDOARDO AMALDI iz Italije te Ankara Atatürk Lisesi iz Turske.

            Ovaj projekt fokusira se na razvoj empirijskih sposobnosti razmišljanja kod učenika, posebno jačanjem matematičkih i znanstvenih spoznaja kao poticaj za stjecanje novih metoda. To će omogućiti učenicima da donesu odluke i da znaju gdje se obratiti za pomoć i poduzeti druge učinkovite korake kako bi poboljšali svoju i opću ekonomsku dobrobit.

Posebna pozornost posvetit će se na korištenje ICT alata. ICT alati primjenjivati će se učinkovitoj suradnji s partnerima, i kao uzbudljiv, dinamičan alat za izradu materijala. Inovativni aspekt projekta sastojat će se u kritičkoj analizi web resursa dostupnih učenicima u pojedinim školama.

Tijekom projekta u pripremi prezentacija, mentalnih mapa, videozapisa, animacija i sl. učenici će koristiti razne online resurse koji će poslužiti kao metodološki materijal za izradu web stranice. Nastavnici će prikupiti linkove i stvoriti katalog s web resursima, koji će svatko moći koristiti za nastavu i učenje specifičnih tema (interaktivne prezentacije teorije, interaktivne vježbe, igre, itd). Tijekom transnacionalnih sastanaka i kratkih mobilnosti učenika, učenici i nastavnici podijelit će svoja iskustva i procijeniti metodološke materijale.

Profesori i učenici sastavit će e-knjigu u kojoj će pokazati kako tehnologija može biti integrirana u nastavu i kako to može pomoći u različitosti stilova učenja. Tijekom sastanaka dio vremena bit će također posvećen znanju o kulturi i običajima zemlje domaćina.

Građanski odgoj će biti integriran u projekt osnaživanje naših učenika za sudjelovanje u planiranju, praćenju i vrednovanju projekta na demokratski način.

 

Svi rezultati dobiveni u različitim fazama provedbe projekta bit će objavljeni na odgovarajućoj web stranici (eTwinning.net, web stranice projekta, škola web stranica) koja se aktivno koristi i dijeli među svim članovima.

Jezik projekta je engleski.

 

 

U Hrvatskoj učenici će:

·         predstaviti sustav obrazovanja svake zemlje

·         prezentirati podatke o učeničkim postignućima iz matematike, biologije, kemije i fizike svake škole

·         prezentirati rezultate upitnika o prirodnim znanostima

·         podijeljeni u grupe rješavati postavljene problemePošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Marijana Horvat   datum: 17. 3. 2015.

Tražilica

Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Korisni linkovi
preskoči na navigaciju