preskoči na sadržaj
Vijesti

Učenici Druge gimnazije sudjelovali na Erasmus+ projektu u Rumunjskoj

U školi Liceul Teoretic „Petre Pandrea“ u gradiću Balsu na jugozapadu Rumunjske od 5. do 9. listopada održan je treći projektni sastanak dvogodišnjeg Erasmus+ projekta e(maths+science) koji financira Europska komisija. Na sastanku su sudjelovali učenici drugih i trećih razreda Druge gimnazije Varaždin Anja Topolovec, Josip Radošić, Alan Boršćak, Marko Banek, Lukrecija Prnjić, Karolina Janžek i Emina Plantak, nastavnica matematike Vlatka Drvarić koja je ujedno i koordinatorica projekta te nastavnici Mario Slatki i Marijana Horvat.

 

 


Uz učenike i nastavnike naše škole i škole domaćina iz Rumunjske u projektu sudjeluju još i učenici i nastavnici iz Turske, Latvije i Italije. Cilj projekta razvoj je empirijskih sposobnosti razmišljanja učenika, posebno jačanjem matematičkih i znanstvenih spoznaja kao poticaj za stjecanje novih metoda s naglaskom na korištenje ICT alata, a radni jezik projekta je engleski.

Učenici i nastavnici su vrijeme u Rumunjskoj proveli u radnoj atmosferi. Nastavnici su radili na izradi e-knjige i kataloga ICT alata, a učenici su prezentirali načine učenja matematike i prirodnih predmeta korištenjem različitih ICT alata, sudjelovali u radionicama, rješavali zadatke te posjetili nastavu biologije i fizike, ali i ostalih predmeta.

Time su stekli vrijedan uvid u sličnosti i različitosti hrvatskog i rumunjskog obrazovnog sustava, baš kao i u sličnosti i različiti života u Rumunjskoj jer su bili smješteni u obiteljima. U sklopu projektnog sastanka posjetili su Institut za atomsku fiziku u blizini Bukurešta te prirodoslovni muzej „Grigore Antipa“ osnovan davne 1834. godine u kojem su zahvaljujući detaljnom stručnom vođenju otkrili niz zanimljivosti o životinjama Rumunjske, ali i cijelog svijeta.

I dok učenici marljivo ispunjavaju zadatke tijekom cijele školske godine, projekt e(maths+science) će se nastaviti četvrtim studijskim posjetom gradiću Alzano Lombardo na sjeveru Italije u ožujku 2016. godine te završnim transnacionalnim sastankom u svibnju u turskoj Ankari.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Administrator   datum: 29. 10. 2015.

Tražilica

Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Korisni linkovi
preskoči na navigaciju