preskoči na sadržaj
Vijesti

18.04.2016. DAN ZAMJENE ULOGA

Tjedan proslave 10. godišnjice Druge gimnazije Varaždin započeo je Danom zamjene uloga. Učenici su zamijenili uloge s djelatnicima, okušali se u poslovima koji se inače rade u školi te su vidjeli kako je to biti s „druge strane“. Na prijedlog Vijeća učenika ideja je uspješno  realizirana u suradnji s Nastavničkim vijećem, pedagoškom službom i ravnateljicom Zdravkom Grđan.

Nakon ukupno 41 pristigle zamolbe za 30 radnih mjesta, nastavnici su odlučili na svoja radna mjesta „zaposliti“ učenike. Tako su  Lucija Šaško, Edi Vugrinec, Lorena Huđek, Rahela Šanjek, Matija Koren, Orhidea Leščak, Dino Božić, Anja Topolovec, Dominik Zrno, Ivan Mihaljek, Mihaela Sačić, Luka Karlović, Petra Tomašković, Lucija Mlinarek, Ivan Košćec, Lucia Hojski, Martina Klepač, Ela Marković, Iva Breški, Dominik Grudiček, Lea Purgar, Ivona Galić, Lucija Jakop, Alan Boršćak, Ivana Osredek, Karlo Furjan, Ana Sakač, Lana Meštrić, Ivan Horvat, Patrik Mežnarić, Lovro Lukavečki, Leonardo Pribić i Teodora Gerbus na jedan dan preuzeli uloge svojih nastavnika.


Lovro Lukavečki koji je zajedno sa svojim zamjenikom Patrikom Mežnarićem „preuzeo“ vođenje škole, podijelio je s nama svoje dojmove. „Prije početka nastave ravnateljica nas je upoznala s planom i programom rada škole i uključila nas u rješavanje zadataka koje je nužno danas izvršiti. Radno mjesto ravnatelja je zahtjevno i ovo mi je poučno iskustvo koje ću upotrijebiti u budućnosti.“

Ravnateljica Zdravka Grđan zadovoljna je ozbiljnošću kojom su Lovro i Patrik prionuli poslu: „Učenici su upoznali djelokrug rada ravnatelja, kao i dva temeljna dokumenta škole- Godišnji plan i program škole i Kurikulum. Kako bih učenike što bolje uvela u rad škole, obavili smo pregled projekata i aktivnosti u kojima škola sudjeluje te smo dogovorili da će se u suradnji s pedagoškom službom obaviti pedagoško-instruktivni rad, točnije uvid u metodičko izvođenje nastave zamjenskih nastavnika.“- objasnila nam je ravnateljica.

Osim posla ravnatelja, učenici su mogli upoznati i posao pedagoga čiju je ulogu preuzela Lana Meštrić, učenica 3.B razreda, koja i sama planira upisati studij pedagogije na Filozofskom fakultetu. „Danas sam uvidjela da pedagoginja ima puno obaveza, obavlja razne poslove u kratkom vremenu, što rezultira stresom.“- rekla nam je Lana.

Profesor Jurica Šitum koji je današnji dan proveo u školskoj klupi u ulozi učenika, također nam je dao svoje viđenje: „Smatram da je ovo korisno iskustvo za učenike koji bi se željeli baviti ovim poslom. Na današnjem satu Lucia Hojski nastavne sadržaje zanimljivo je prezentirala, bila je komunikativna i neposredna u radu s učenicima što je pozitivno djelovalo na njihovu motivaciju. Realizirala je plan sata i ostvarila je nastavni cilj.“

„Biti profesor moj je posao iz snova.“- izjavio je Dominik Grudiček, učenik 4.D razreda koji je danas izvodio nastavu iz čak dva predmeta, kemije i biologije. Svidjelo mu se poštovanje koje su pokazali učenici i njihova spremnost na rad.

Dio atmosfere vrlo zanimljivog dana pogledajte u galeriji slika.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Administrator   datum: 19. 4. 2016.

Tražilica

Kalendar
« Studeni 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji


Korisni linkovi
preskoči na navigaciju