preskoči na sadržaj
Vijesti

Novi model sufinanciranja i financiranja prijevoza učenika srednjih škola

V A Ž N O!!! PROČITATI DO KRAJA I TEMELJITO!

 

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta od školske godine 2016./2017. pristupit će novome modelu sufinanciranja i financiranja prijevoza učenika srednjih škola, odnosno uvođenju dohodovnoga cenzusa koji bi sustav ostvarivanja prava učinio pravednijim. U svrhu izrade novoga modela sufinanciranja i financiranja prijevoza učenika srednjih škola, preko službene aplikacije, a na temelju Zaključka Vlade, usvojenom na sjednici 25. svibnja 2016. godine, prikupljat će se osobni identifikacijski brojevi (OIB) članova kućanstva redovitih učenika srednjih škola koji su u školskoj godini 2015./2016. ostvarivali pravo na prijevoz.

Prikupljeni podaci obrađivat će se samo za navedenu svrhu, a sukladno članku 6. stavak 2. i 3. Zakona o zaštiti osobnih podataka (Narodne novine, broj 106/12).

Pozivamo učenike koji su u školskoj godini 2015./2016. ostvarivali pravo na sufinancirani, odnosno financirani prijevoz da do 10. lipnja 2016. godine dostave tražene podatke prijavom uz pomoć AAI korisničkoga računa na adresi https://app.mzos.hr/sufinanciranjePrijevoza/.

 


U Sustav prijevoz učenika dopuštena je prijava onim korisnicima (učenicima) koji u AAI sustavu imaju pod atributom „Temeljna povezanost s ustanovom“ dodijeljenu vrijednost „UČENIK“. Upute za pristup aplikaciji nalaze se u samome Sustavu i na adresi https://app.mzos.hr/sufinanciranjePrij…/…/Upute_prijevoz.pdf .

Molimo ravnatelje škola da pravodobno obavijeste roditelje/skrbnike učenika o ovim uputama kako bi učenici mogli u navedenome roku unijeti podatke u aplikaciju.

S poštovanjem,

MINISTARSVO ZNANOSTI, OBRAZOVANJA I SPORTA"

_______________________________________

 

POJAŠNJENJE!

Upute učenicima 1. 2. 3. razreda za PRIJEVOZ UČENIKA a vezano uz naputak "Prikupljanje OIB-a za izradu novog modela sufinanciranja i financiranja prijevoza učenika srednjih škola u šk. 2016./2017." rok za dostavu potvrda razredniku je 08.06.2016.

Učenik nakon što se prijavi svojim korisničkim podacima u aplikaciju najprije popunjava osobne podatke – svoju e-mail adresu, te podatke o školi (iz padajućeg izbornika odaberite Varaždin, a u polju naziv škole pronađite Drugu gimnaziju Varaždin

- nakon toga potrebno je kliknuti na karticu Članovi kućanstva i upisati broj članova kućanstva (Članovi kućanstva su osobe koje zajedno žive i podmiruju troškove života bez obzira na srodstvo. Učenik se ubraja u ukupan broj članova kućanstva. Osobe koje ne žive na istoj adresi prebivališta kao učenik ne računaju se u članove kućanstva). npr. Ako u kući na istoj adresi žive učenik, brat učenika, majka učenika, otac učenika, djed učenika i baka učenika, takvo kućanstvo ima 6 članova.

- za svakog člana kućanstva traži se OIB, ime i prezime, srodstvo s učenikom, datum rođenja i adresa prebivališta.

- nakon što se SVI traženi podaci popune, kliknemo na gumb SPREMI. Poslije radnje "spremi" uneseni i spremljeni podaci, ne mogu se više mijenjati.

- ako učenik ima printer, treba otisnuti spremljenu potvrdu i potpisati je na odgovarajućem mjestu, isto treba učiniti i roditelj odnosno skrbnik učenika.

- potpisanu potvrdu dostaviti razredniku a on će sve prikupljene potvrde predati u referadu

Učenici i/ili roditelji koji nemaju mogućnost popunjavanja podataka kod kuće

(nemaju računalo ili pristup internetu), mogu to napraviti na računalima škole uz pomoć razrednika

Za to je potreban AAI korisnički račun, pripremljeni OIB-ovi članova kućanstva s imenima i prezimenima te datumima rođenja s naznačenim srodstvom i adresom prebivališta.

Molim da još jednom proučite upute.

______________________________________

Zapamtite: potpisanu potvrdu dostaviti razredniku, a on će sve prikupljene potvrde predati u referadu!Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Administrator   datum: 1. 6. 2016.

Tražilica

Kalendar
« Studeni 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji


Korisni linkovi
preskoči na navigaciju