preskoči na sadržaj
Vijesti

ERASMUS+ PROJEKTNI POSJET NASTAVNIKA

              Druga gimnazija Varaždin u protekle dvije godine sudjeluje u međunarodnom projektu u sklopu programa Europske komisije Erasmus+ naziva e(maths+science). Aktivnosti projekta vezane su uz uključivanje suvremenih ICT tehnologija u nastavni proces prirodoslovnih predmeta te izradu nastavnih materijala za učenike i nastavnike korištenjem tih alata. Uz Hrvatsku, u projektu sudjeluju škole iz Latvije, Rumunjske, Turske i Italije. Dosad su učenici i nastavnici sudjelovali u četiri multilateralna sastanka. Jednog od njih domaćin je bila Hrvatska, dok su se ostala tri odvijali tijekom protekle dvije školske godine u Rumunjskoj, Italiji i Latviji.

 

 

 

 

                  Posljednji sastanak trebao je biti održan u Turskoj, ali zbog trenutne političke situacije odlučeno je da završni sastanak bude održan u latvijskom gradu Jelgavi u kojem se nalazi škola koja je začetnik i koordinator projekta. U tom su posljednjem susretu sudjelovali samo nastavnici škola partnera kako bi raspravili posljednje korake implementacije projekta i utvrdili intelektualne rezultate. Susret je održan od četvrtka, 16. lipnja do nedjelje, 19. lipnja. Iz Druge gimnazije Varaždin sudjelovali su Vlatka Drvarić, prof. matematike i koordinatorica projekta za Drugu gimnaziju Varaždin i Mario Slatki, prof. biologije. Tijekom sastanaka u Jelgavi definiran je konačni vizualni i sadržajni oblik intelektualnih rezultata projekta: matematičke e-knjige te kataloga internet sadržaja za učenike i za nastavnike koji su tijekom projekta bili izrađeni, a u čijoj su izradi sudjelovali učenici i nastavnici svih škola partnera. Isto tako, dogovoreni su posljednji koraci u objavljivanju izrađenih materijala te njihova evaluacija od strane stručnjaka iz svih zemalja partnera.

         Konačni rezultati projekta bit će objavljeni najkasnije do kraja kolovoza 2016. godine i tada će preko službene stranice projekta biti na raspolaganju svim nastavnicima na slobodno korištenje i to na svim jezicima škola partnera uključenih u projekt i na engleskom jeziku.
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Administrator   datum: 23. 6. 2016.

Tražilica

Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Korisni linkovi
preskoči na navigaciju